The Best 250+ General Trivia Questions with Answers

By Opinion Stage Updated: January 10, 2022 Updated: Jan 10, 2022

Fancy yourself a trivia quiz buff? or maybe you are looking to create your own trivia quiz. Well, we’ve got 250+ trivia questions and answers lined up for you to try to figure out and they span many different categories. Do you know everything about movies and television but nothing about health? Or do you think you can answer them all? It’s time to test your knowledge with these fun trivia questions. If you want to create your own online quiz you can also create a trivia quiz from scratch or based on trivia quiz examples & templates.

Trivia Question Categories

These are the trivia categories we will cover:

  1. Technology & science questions
  2. Pop culture questions
  3. Cars & sports questions
  4. Health & cooking questions
  5. Geography & history questions
  6. Music & literature questions
  7. Fashion & design questions
  8. Law & politics questions
  9. Animal questions
  10. Business questions
  11. Game & riddles questions
  12. Religion & culture questions
Books for general knowledge

Technology & Science Trivia Questions

Technology Trivia Questions

These trivia questions focus on cellular phones, operating systems, the history of the computer, and social media.

  1. What year was the very first model of the iPhone released?
    Answer: 2007
  2. What’s the shortcut for the “copy” function on most computers?
    Answer: ctrl c
  3. What is often seen as the smallest unit of memory?
    Answer: kilobyte
  4. Is Java a type of OS?
    Answer: No
  5. Who is often called the father of the computer?
    Answer: Charles Babbage
  6. What does “HTTP” stand for?
    Answer: HyperText Transfer Protocol
  7. What is the name of the man who launched eBay back in 1995?
    Answer: Pierre Omidyar
  8. Which email service is owned by Microsoft?
    Answer: Hotmail
  9. Google Chrome, Safari, Firefox, and Explorer are different types of what?
    Answer: Web browsers
  10. What was Twitter’s original name?
    Answer: twttr

Science Trivia Questions

This part focuses on the weather, planets, and elements. Think you can answer all the trivia questions correctly? Try these questions!

scientific trivia questions
  1. Who discovered penicillin?
    Answer: Alexander Fleming
  2. Who was the first woman to win a Nobel Prize (in 1903)?
    Answer: Marie Curie
  3. What part of the atom has no electric charge?
    Answer: Neutron
  4. What is the symbol for potassium?
    Answer: K
  5. What is meteorology the study of?
    Answer: The weather
  6. Which planet is the hottest in the solar system?
    Answer: Venus
  7. Which natural disaster is measured with a Richter scale?
    Answer: Earthquakes
  8. What animals are pearls found in?
    Answer: Oysters
  9. Which planet has the most gravity?
    Answer: Jupiter
  10. How many molecules of oxygen does ozone have?
    Answer: Three

Make your own trivia quiz. It takes a minute

Pop Culture Trivia Questions

Comics Trivia Questions

The following questions cover the two biggest superhero comic houses in the world – Marvel and DC.

questions about comics
  1. What is Hawkeye’s real name?
    Answer: Clint Barton
  2. Which Avenger is the only one who could calm the Hulk down?
    Answer: Black Widow
  3. Night Crawler, member of the X-Men, has what kind of powers?
    Answer: Can teleport
  4. Which infinity stone was located on Vormir?
    Answer: Soul Stone
  5. Which original Avenger was not in the first few movies?
    Answer: The Wasp
  6. What was Superman’s birth name?
    Answer: Kal-El
  7. What is the name of Batman’s butler?
    Answer: Alfred
  8. Aquaman is from which city under the sea?
    Answer: Atlantis
  9. Who is Green Lantern’s nemesis?
    Answer: Sinestro
  10. What does DC stand for?
    Detective Comics

Movies & TV Questions

The trivia game questions are all entertainment-based? Are you a big enough movie and TV fan to answer them all?

Movie & Television trivia questions
  1. What is the name of the song that Queen Elsa sings as she builds her ice castle in the movie Frozen?
    Answer: Let It Go
  2. How many films did Sean Connery play James Bond in?
    Answer: Seven
  3. Which Indiana Jones movie was released back in 1984?
    Answer: Indiana Jones and the Temple of Doom
  4. How many Lord of the Rings films are there?
    Answer: Three
  5. What was the name of the actor who played Jack Dawson in Titanic?
    Answer: Leonardo DiCaprio
  6. Which popular TV show featured house Targaryen and Stark?
    Answer: Game of Thrones
  7. What was the name of the family who starred in 7th Heaven?
    Answer: The Camdens
  8. Which cartoon character lives in a pineapple under the sea?
    Answer: Spongebob Squarepants
  9. In what year was the first episode of South Park aired?
    Answer: 1997

Questions About Stars, Celebrities & Influencers

These superstar questions ask about the hottest names in Hollywood and on the internet.

  1. Which actor appeared in films “Face Off” and “Ghost Rider”?
    Answer: Nicholas Cage
  2. Who played Wolverine?
    Answer: Hugh Jackman
  3. Which actress won the Oscar for Best Actress in 2003?
    Answer: Nicole Kidman
  4. The Young Victoria was played by which British actress?
    Answer: Emily Blunt
  5. How old was Coco Gauff when she first beat Venus Williams?
    Answer: 15
  6. In which year did Usain Bolt set his 100m in 9.58 seconds world record?
    Answer: 2009
  7. How many times had Rafael Nadal won the French Open by March 2020?
    Answer: 12
  8. When Michael Jordan played for the Chicago Bulls, how many NBA Championships did he win?
    Answer: Six
  9. Who did Forbes name the youngest self-made billionaire in 2019?
    Answer: Kylie Jenner
  10. Which Dutch makeup artist came out as being transgender in 2020?
    Answer: De Jager

Performing Arts Trivia Questions

These questions shine a spotlight on the performing arts, i.e. theatre, musicals, and dance. After all, the show must go on.

performing arts trivia questions
  1. Who played Anita in the first Broadway production of West Side Story?
    Answer: Chita Rivera
  2. In which US city is Broadway located?
    Answer: New York City
  3. What is the longest-running Broadway show?
    Answer: The Phantom of the Opera
  4. Which show is the highest-grossing production on Broadway ever?
    Answer: The Lion King
  5. In what year was Broadway established?
    Answer: 1750
  6. In which period did ballet originate?
    Answer: Italian Renaissance
  7. During which time of the year is the Nutchracker primarily performed?
    Answer: During Christmas season
  8. What French ballet term means ‘in front’?
    Answer: Devant
  9. Who was the greatest male ballet dancer of the early 20th century?
    Answer: Vaslav Nijinsky
  10. What is a plié in ballet?
    Answer: Bending at the knees

Make your own trivia quiz. It takes a minute

Cars & Sports Questions

Auto Trivia Questions

These trivia questions are all about the automotive world including its history and modern advancements.

questions about cars
  1. Who is often credited with creating the world’s first car?
    Answer: Karl Benz
  2. Which animal can be seen on the Porsche logo?
    Answer: Horse
  3. Which companies are part of the Big Three?
    Answer: General Motors, Fiat Chrysler Automobiles, and Ford Motor Company
  4. Which company owns Bugatti, Lamborghini. Audi, Porsche, and Ducati?
    Answer: Volkswagen
  5. Which auto brand was the first to offer seat belts?
    Answer: Nash Motors
  6. What does BMW stand for (in English)?
    Answer: Bavarian Motor Works
  7. What or who is the Ford Mustang named after?
    Answer: A fighter plane from WWII
  8. How many parts (screws and bolts included) does the average car have?
    Answer: 30, 000
  9. Which car is often called the first muscle car?
    Answer: The Pontiac GTO
  10. In what year was the Corvette introduced?
    Answer: 1953

Sports Trivia Questions

This trivia section deals with record-breaking athletes and the history and rules of sports.

  1. How many soccer players should each team have on the field at the start of each match?Answer: 11
  2. When Michael Jordan played for the Chicago Bulls, how many NBA Championships did he win?
    Answer: Six
  3. Which Williams sister has won more Grand Slam titles?
    Answer: Serena
  4. What country won the very first FIFA World Cup in 1930?
    Answer: Uruguay
  5. In what year was the first-ever Wimbledon Championship held?
    Answer: 1877
  6. Which racer holds the record for the most Grand Prix wins?
    Answer: Michael Schumacher
  7. Which Jamaican runner is an 11-time world champion and holds the record in the 100 and 200-meter race?
    Answer: Usain Bolt
  8. Which boxer was known as “The Greatest” and “The People’s Champion”?
    Answer: Muhammad Ali
  9. What sport was Jesse Owens involved in?
    Answer: Track and field
  10. Which hockey team did Wayne Gretzky play for in the ‘80s?
    Answer: Edmonton Oilers

Health & Cooking Trivia Questions

Food & Drink Trivia Questions

This trivia quiz questions and answers section is all about mouth-watering cuisine from around the world.

Trivia questions about food and drinks
  1. What is the common name for dried plums?
    Answer: Prunes
  2. What name does deer meat go by?
    Answer: Venison
  3. What other name does “corn” go by?
    Answer: Maize
  4. What’s the primary ingredient in hummus?
    Answer: Chickpeas
  5. Which country produces the most coffee in the world?
    Answer: Brazil
  6. Which country invented tea?
    Answer: China
  7. Which kind of alcohol is Russia notoriously known for?
    Answer: Vodka
  8. What is the national dish of Spain?
    Answer: Paella
  9. Which European nation was said to invent hot dogs?
    Answer: Germany
  10. Which country is responsible for giving us pizza and pasta?
    Answer: Italy

Health Trivia Questions

These trivia questions focus on health, diseases, fitness, and the body’s systems, organs, and anatomy.

Trivia questions about health
  1. Which organ has four chambers?
    Answer: The heart
  2. In which body part can you find the femur?
    Answer: Leg
  3. What is your body’s largest organ?
    Answer: The skin
  4. What kind of cells are found in the brain?
    Answer: Neurons
  5. Which bone are babies born without?
    Answer: Knee cap
  6. About how many taste buds does the average human tongue have?
    Answer: 10,000
  7. What percentage of our bodies is made up of water?
    Answer: 60-65%
  8. Which element is said to keep bones strong?
    Answer: Calcium
  9. What does the acronym AIDS stand for?
    Answer: Acquired Immune Deficiency Syndrome
  10. How many times does the heartbeat per day?
    Answer: About 100,000

Geography & History Trivia Questions

Geography Trivia Questions

These trivia questions will take you on a tour around the world. Just how much do you know about each country?

Geography related trivia questions
  1. What is the name of the thin and long country that spans more than half of the western coast of South America?
    Answer: Chile
  2. Which American state is the largest (by area)?
    Answer: Alaska
  3. Which two countries share the longest international border?
    Answer: Canada and the USA
  4. What is the smallest country in the world?
    Answer: Vatican City
  5. Which continent is the largest?
    Answer: Asia
  6. Which of the Seven Wonders is located in Egypt?
    Answer: The Pyramids of Giza
  7. What is the capital of New Zealand?
    Answer: Wellington
  8. Which desert is the largest in the world?
    Answer: The Sahara Desert (although Antarctica, which is larger, might qualify as a desert as well)
  9. What is the name of the world’s longest river?
    Answer: The Nile
  10. Which city in India would you find the Taj Mahal in?
    Answer: Agra

History Trivia Questions

This section of trivia questions deals with three different periods in human history. How much do you really know about the past?

History trivia questions
  1. By what name were the Egyptian kings/rulers known?
    Answer: Pharaohs
  2. How many Pyramids of Giza were made?
    Answer: Three
  3. Who which queen was Julius Caesar involved with?
    Answer: Cleopatra
  4. Where did the Franks settle after defeating the Romans?
    Answer: Gaul
  5. How long did the Middle Ages last?
    Answer: About 1000 years
  6. Which religion dominated the Middle Ages?
    Answer: Catholicism
  7. In which year World War I begin?
    Answer: 1914
  8. In which country Adolph Hitler was born?
    Answer: Austria
  9. John F. Kennedy was assassinated in which city?
    Answer: Dallas
  10. On Sunday 18th June 1815, which famous battle took place?
    Answer: The Battle of Waterloo

Music & Literature Trivia Questions

Music Trivia Game Questions

The music trivia questions below will test your knowledge about songs and artists across many genres. Stay tuned…

Trivia questions about music
  1. What was the name of the group Justin Timberlake used to be part of?
    Answer: N’ SYNC
  2. What was the name of the rock band formed by Jimmy Page?
    Answer: Led Zeppelin
  3. Which country did AC/DC originate in?
    Answer: Australia
  4. What genre of music did Taylor Swift start in?
    Answer: Country
  5. Who was the lead singer of the iconic ‘80s band, Culture Club?
    Answer: Boy George
  6. Which name is rapper Sean Combs better known by?
    Answer: P. Diddy
  7. Which musical legend is Jay-Z married to?
    Answer: Beyonce
  8. How many Grammys does John Legend have?
    Answer: Ten
  9. Which British girl group had a member by the name of Mel B?
    Answer: Spice Girls
  10. Which song by Luis Fonsi and Daddy Yankee has the most views (of all time) on YouTube?Answer: Despacito

Mythology Trivia Questions

How much do you know about the writings of the past? Test your knowledge about Greek, Norse, Roman, and Egyptian mythologies.

Trivia questions about mythology
  1. What is the name of the home of the Greek Gods?
    Answer: Olympus
  2. Which warrior’s weakness was their heel?
    Answer: Achilles
  3. Who was the messenger of the gods?
    Answer: Hermes
  4. What’s the name of the paradise warriors go to after death?
    Answer: Valhalla
  5. Thor was the son of which God?
    Answer: Odin
  6. Romulus and Remus were raised by what animal?
    Answer: A she-wolf
  7. The Roman God of War inspired the name of which planet?
    Answer: Mars
  8. What was the name of the Egyptian God of the Sun?
    Answer: Ra
  9. Anubis, the God of Death, had the head of a…
    Answer: Jackal
  10. Set throws Osiris into which river, after tricking him into a coffin?
    Answer: The Nile

Make your own trivia quiz. It takes a minute

Modern Literature Trivia Questions

This section of questions deals with famous modern authors and their books. Are you a bookworm? Let’s find out!

Literature related trivia questions
  1. What author became famous for his six-volume biography of Lincoln?
    Answer: Carl Sandburg
  2. Who wrote “Old Man and The Sea” and is considered one of the greatest writers of the 20thcentury?
    Answer: Ernest Hemingway
  3. What Danish author is considered by many to be the most prolific fairy tale writer?
    Answer: Hans Christian Andersen
  4. Who is the writer of “Merchant of Venice”?
    Answer: William Shakespeare
  5. “Adventure of Sherlock Holmes” was written by which writer?
    Answer: Arthur Conan Doyle
  6. What is the name of the fourth book in the Harry Potter series?
    Answer: Harry Potter and the Goblet of Fire
  7. The Hunger Games series was written by which author?
    Answer: Suzanne Collins
  8. Which country is Aesop’s Fables believed to originate in?
    Answer: Greece
  9. In Herman Melville’s novel “Moby Dick,” who was the loyal, reasonable first mate?
    Answer: Starbuck
  10. The book “Da Vinci Code,” was written by whom?
    Answer: Dan Brown

Design & Fashion Trivia Questions

Fashion Trivia Questions

This group of questions explores everything from the history of fashion to popular fashion brands.

Trivia questions about fashion
  1. Who is seen as the most famous female American fashion icon of the 1960’s?
    Answer: Jacqueline Kennedy
  2. The American designer born in 1939 as Ralph Lifshitz is better known as what?
    Answer: Ralph Lauren
  3. According to the commercial, “what is the fabric of our lives”?
    Answer: Cotton
  4. Who invented the LBD (little black dress)?
    Answer: Coco Chanel
  5. Parkers, trenches, bombers and peas are types of what winter outerwear?
    Answer: Coats
  6. What fashion fad did the 1983 film “Flashdance” make popular?
    Answer: Legwarmers
  7. The fashion designer, Gianni Versace, came from which country?
    Answer: Italy
  8. When was the company Nike founded?
    Answer: 1971
  9. What animal is on Levi’s logo?
    Answer: Horse
  10. Which fashion brand made the “Genius Jeans” that became part of the Guinness World Records?
    Answer: Gucci

Interior & Exterior Design Trivia Questions

This section of questions will quiz you on everything from famous buildings to the furniture in your home.

Trivia challenges about design
  1. What is the tallest building in the world?
    Answer: Burj Khalifa
  2. When did construction on the Empire State building started?
    Answer: 1929
  3. Who designed the Sydney Opera House?
    Answer: Jorn Utzon
  4. Between 1933 to 1947, the Hoover Dam was called what?
    Answer: Boulder Dam
  5. Where can you find the Petronas Towers?
    Answer: Kuala Lumpur
  6. Who invented the bidet?
    Answer: Christophe Des Rosiers
  7. What is the smallest size bed available in the United States?
    Answer: Twin
  8. Stripes, chevron, floral, and plaid are examples of what?
    Answer: Patterns
  9. What design style uses lots of sea/ocean themed items?
    Answer: Nautical
  10. What’s another name for a footrest?
    Answer: Ottoman

Law & Politics Trivia Questions

Political Trivia Questions

The following questions are all about international politics. How much do you know about the ins and outs of the leaders and events that make the world go around?

Political trivia questions
  1. Which American president was involved in the Watergate scandal?
    Answer: Nixon
  2. What are the surnames of the father-son duos who both served as US presidents?
    Answer: Adams and Bush
  3. How many presidents have been impeached?
    Answer: Three
  4. Before the laws were changed in 2000, how long was a French president’s term?
    Answer: Seven years
  5. Who has been the longest-serving monarch of the United Kingdom?
    Answer: Queen Elizabeth II
  6. World War I began with the death of Archduke Franz Ferdinand, of which country?
    Answer: Austria
  7. Donald Trump and which North Korean leader are known to trade threats over the internet?
    Answer: Kim Jong Un
  8. What was Mao Zedong famous for?
    Answer: Leading the Communist Party of China to victory during a Civil War
  9. Leader and political icon Nelson Mandela was from which African country?
    Answer: South Africa
  10. The largest political party in South Africa, the ANC, stands for what?
    Answer: African National Congress

Trivia Questions About the Law

This portion of questions goes through legal terms, as well as some of the most popular court cases in history.

trivia questions about the law
  1. What is the legal term for a voluntary written statement made under oath?
    Answer: Affidavit
  2. What is the name of the classification of crime which is less serious than a felony?
    Answer: Misdemeanor
  3. A verdict is a…
    Answer: Decision or judgment
  4. What is evidence in court, where a person tells everything they saw or know?
    Answer: Testimony
  5. Who is the group of people sworn to make a decision/deliver a verdict in court?
    Answer: Jury
  6. What was the verdict in the O.J. Simpson murder trial?
    Answer: Not guilty
  7. How many homicides did Ted Bundy admit to?
    Answer: 30
  8. Ted Kaczynski was a former graduate of which university?
    Answer: Harvard
  9. Gregory Lee Johnson was convicted in Texas for what in 1989?
    Answer: Burning the flag
  10. Butch Cassidy was famous for doing what?
    Answer: Stealing

Here’s a live trivia quiz. Give it a go!

Animal Trivia Questions

These trivia questions deal with all things animals including anatomy, their scientific names, and more.

  1. How long is the gestation period of an African elephant?
    Answer: 22 months
  2. What’s the scientific name of a wolf? 
    Answer: Canis lupus
  3. What is a female donkey called?
    Answer: A Jenny
  4. Which mammal has no vocal cords?
    Answer: Giraffe
  5. What’s the fastest land animal in the world?
    Answer: The cheetah
  6. How many eyes does a bee have?
    Answer: Five
  7. Which animal symbolizes good luck in Europe?
    Answer: Ladybug
  8. What name is used to refer to a group of frogs?
    Answer: An army
  9. How many hearts does an octopus have?
    Answer: Three
  10. Do sponges have hearts?
    Answer: No

Business & Economy Trivia Questions

In this section, we will ask you ten questions about popular figures and brands in business and the economy. Ready to explore?

People going to work
  1. Who is the richest person in the world as of 2021?
    Answer: Elon Musk
  2. Bill Gates is the founder of which company?
    Answer: Microsoft
  3. In what year did Steve Jobs die?
    Answer: 2011
  4. Larry Page is the CEO of which company?
    Answer: Google
  5. Richard Branson is the owner of which airline?
    Answer: Virgin Atlantic
  6. What vehicle is Volkswagen best known for in the world?
    Answer: The Beetle
  7. Which watch company has a pointed crown as its logo?
    Answer: Rolex
  8. What is the slogan of Apple Inc.?
    Answer: Think different
  9. What is Hewlett Packard (HP) originally known for?
    Answer: Printers
  10. How many stripes does Adidas have?
    Answer: 1949

Games & Riddles Trivia Questions

Trivia Questions About Board Games & Video Games

This particular question section covers old-school board games as well as modern video and computer games. Let’s play!

trivia questions about games
  1. Where did backgammon originate?
    Answer: In Persia
  2. How many cards are there in a deck of Uno?
    Answer: 108
  3. In which board game do you try to solve a murder?
    Answer: Clue
  4. In chess, the queen has the combined movement of which two pieces?
    Answer: bishop and rook
  5. Which of these games includes the phrase “Do not pass go, do not collect $200”?
    Answer: Monopoly
  6. The video game “Happy Feet” features what animals?
    Answer: Penguins
  7. What classic video game requires you to eat all the dots throughout a maze?
    Answer: Pac-Man
  8. Which Street Fighter character wears a white outfit and a red headband?
    Answer: Ryu
  9. “Astro Boy” is what genre of a video game?
    Answer: Action
  10. What sport is featured in the video game “FIFA”?
    Answer: Football

Riddles & Rhymes Trivia Questions

This portion deals with the nursery rhymes kids learned in school and the riddles some still can’t solve today.

Questions about riddles and rhymes
  1. In “The Farmer in the Dell,” what did the cat take?
    Answer: The rat
  2. What did the “Itsy Bitsy Spider” climb up?
    Answer: The waterspout
  3. What did the “Three Little Kittens” lose?
    Answer: Their mittens
  4. How many bags of wool did “Baa Baa Black Sheep” have?
    Answer: Three
  5. Why did Jack and Jill go up the hill?
    Answer: To fetch a pail of water
  6. How can a man go eight days without sleep?
    Answer: By sleeping during the night
  7. How can you drop a raw egg on the concrete floor without cracking it?
    Answer: The egg won’t crack the concrete floor
  8. If there are six apples and you take away four, how many do you have?
    Answer: Four
  9. What goes up and down, but still remains in the same place?
    Answer: Stairs
  10. What gets wetter and wetter the more it dries?
    Answer: A towel

Religion & Culture Trivia Questions

Holidays & Celebrations Trivia Questions

This section of questions covers events and holidays celebrated all over the world.

holiday trivia
  1. What holiday is called “turkey day”?
    Answer: Thanksgiving Day
  2. In the US, what month is Labor Day in?
    Answer: September
  3. When is Canada Day?
    Answer: July 1st
  4. Mexico’s Dia de los Muertos, means what in English?
    Answer: Day of the Dead
  5. Oktoberfest in Germany is celebrated with what drink?
    Answer: Beer
  6. What is celebrated on the 2nd Saturday in June in the United Kingdom?
    Answer: The Queen’s Official Birthday
  7. Which country celebrates the Storming of the Bastille?
    Answer: France
  8. Mahatma Gandi’s birthday is a national holiday in which country?
    Answer: India
  9. The Chinese New Year is celebrated on what day and month?
    Answer: 25th January
  10. Independence Day in Cambodia is when?
    Answer: 9th November

Religion Trivia Questions

This section contains questions about the most followed faiths, beliefs, and religions in the world.

Questions about religion trivia
  1. How many books are in the Catholic Bible?
    Answer: Seventy-three
  2. How many fish were used to feed the 5,000 along with the loaves?
    Answer: Two
  3. Which god is considered the “destroyer” and is part of the Hindu Trinity?
    Answer: Shiva
  4. The mother of the youngest Pandavas is?
    Answer: Madri
  5. The Islamic calendar is based on which cycle?
    Answer: Lunar
  6. Who was the last prophet in Islam?
    Answer: Muhammad
  7. “Cohen” is Hebrew for what?
    Answer: Priest
  8. What is the Hebrew term for a good deed done out of a sense of religious duty?
    Answer: Mitzvah
  9. In which country was Buddha born?
    Answer: Nepal
  10. Where does Buddhism fall in a ranking of the world’s largest religion?
    Answer: Fifth

Make your own trivia quiz. It takes a minute

Now that you’ve gone through all our trivia questions, just how many did you manage to answer correctly? Feel free to challenge your friends to see who the trivia quiz champ is!

Looking for more trivia questions? view our Trivia templates & examples. Want to learn more about our trivia maker? go to the Trivia Maker product page.