Koliko znate o Michaelu Jordanu?

Najveći košarkaš svih vremena stigao je u Hrvatsku, a makar bio jedan od najpoznatijih na svijetu, i oko njega postoji mnogo toga što je široj javnosti - nepoznato!
START
Proizvodnjom kojeg pića se bavi Jordan?
Jordan se bavi proizvodnjom tekile koja mu je ujedno i najdraže piće. Svoju Cincoro tekilu pio je za vrijeme snimanja serije 'The Last Dance'.
Next
Koji je bio Jordanov nadimak u srednjoj školi?
Jordan je u srednjoj školi jako volio gledati Magica Johnsona, a imao je i isti nadimak - Magic Jordan!
Next
Koju momčad od navedenih Jordan nikad nije pobijedio u doigravanju?
Iako se čini pomalo nevjerojatnim, Boston Celticsi momčad su preko koje Jordan nikad nije prešao u doigravanju. Ali ne zato što se nisu sretali! Dapače... Celticsi su ga više puta isprašili...
Next
Kako se zove animirana serija u kojoj je Jordan spašavao svijet s Wayneom Gretzkyjem i Bo Jacksonom?
ProStars je bila serija u kojoj je navedeni trojac legendarnih sportaša spašavao svijet od brojnih kriminalaca i zlikovaca. Ipak, usprkos velikim imenima, potrajala je tek dvije sezone...
Next
Čega se boji Jordan?
Jordan se boji - vode! Za to je zaslužan tragičan incident u kojemu mu se prijatelj utopio još dok je bio mali, a ubrzo se zamalo isto dogodilo i s Jordanom. Priznao je kako se i dan danas ne osjeća presigurno dok se nalazi u manjim brodicama.
Next
Uz brojeve 45 i 23, koji je još broj nosio u NBA ligi?
12! To se dogodilo nesretnim spletom okolnosti kada je uoči utakmice protiv Orlanda Jordanu - ukraden dres. Potom je igrao u dresu s brojem 12 na kojem nije bilo prezimena. Taj dres je oružar Bullsa čuvao upravo za takve situacije.
Next
Koliko se puta Jordan već rastao?
Tek jednom, ali taj razvod skupo ga je koštao! Kad se 2006. godine razveo od Juanite Vanoy, izgubio je 168 milijuna dolara. To je tad bio jedan od skupljih celebrity razvoda u povijesti...
Next
Koja tragedija ga je natjerala da ode u privremenu mirovinu?
Jordanov otac ubijen je u svom automobilu 1993. godine. Najdraži sport bio mu je bejzbol, a Michael je rekao kako je izgubio želju za košarkom i potom otišao u košarkašku mirovinu te počeo igrati upravo bejzbol. Usprkos ovoj priči, mnogi tvrde kako ga je u privremenu mirovinu poslala prijetnja mogućih kazni od NBA lige zbog toga što je Jordan imao velikih problema s kockanjem.
Next
Imali ste {number correct}/{number of questions} točnih odgovora!