Do you have what it takes to be an on the ground reporter?

As a reporter, your mission is to get as much information as possible about different events happening in Sudan.

Take the test and find out if you have what it takes to be a journalist on the ground in Sudan. 

Good luck!

Background info:
Years of civil war have had disastrous effects on daily life for the people of Sudan. The country has been struggling with famine, corruption, rape, and even murder. Being a journalist is complicated and dangerous. Many of Radio Dabanga's own journalists have been forced to flee their homes and country because of threats to their basic human rights and personal freedoms.

PS. Thank you for the help of On the Ground Reporter and all its participants in the making of this quiz.
Adriane Ohanesian
START
Question 1: To get a VISA for Sudan, please indicate the purpose of your visit here
Nick Youngson / Alpha Stock Images
Answer 1: D
Nick Youngson / Alpha Stock Images
Question 2: Who are the Janjaweed?
Sean Woo
Answer 2: B
Sean Woo
Question 3: You enter a village in Darfur and someone asks you why you're there. How do you reply?
Robert Lankenau
Answer 3: D
Robert Lankenau
Question 4: A radio message was intercepted. The village you're staying in is about to be bombarded by an aircraft. What do you do?
Radio Dabanga
Answer 4: B or D
Radio Dabanga
Question 5: You are thirsty after a long day. Where can you find some water?
Radio Dabanga
Answer 5: A or B
Radio Dabanga
Question 6: You want to report on the kidnapping of farm workers in village in Darfur. Who should you interview for more information?
Adriane Ohanesian
Answer 6: E
Adriane Ohanesian
Question 7: You are a photojournalist, covering a protest for Radio Dabanga in the centre of Khartoum. You want to capture the protest, what do you do?
Radio Dabanga, via social media
Answer 7: C
Radio Dabanga, via social media
Question 8: You are staying in a village, witnessing an attack. As a journalist you want to report it, what do you do?
Answer 8: B or D
Alas, you don't have what it takes.

Unfortunately, according to this quiz you need some more preparation and training. Well, it certainly is difficult to be a reporter in Sudan. 

You can still help those most in need in Sudan with life-saving, independent news. Donate to Radio Dabanga's crowdfunding campaign! 
By donating two minutes, ten minutes, one hour, to even a few days of airtime, you will allow us to continue to deliver life-saving information. Together we will keep Radio Dabanga on air!

 

Support our crowdfunding campaign!  

Congratulations. You have what it takes!

Well done! According to this quiz you have an idea of the difficulties and challenges of being an on the ground reporter in Sudan. 

Now you understand the challenges of reporting from and in Sudan. So help us deliver life-saving, independent news. Donate to Radio Dabanga's crowdfunding campaign! By donating two minutes, ten minutes, one hour, to even a few days of airtime, you will allow us to continue to deliver life-saving information. Together we will keep Radio Dabanga on air!

 

Support our crowdfunding campaign!