Aranypánt-díj 2017!

Debre Krisztina | Olyan óvodát vezet, ahol a gyerekek mellett a szülőket is képzik. Krisztina, ha kell, szociális munkás, ha kell, pedagógus, máskor barát, életvezetési tanácsadó vagy éppen nagyvállalatokkal tárgyaló adományszervező.
Farkas László | DJ, zenei tehetségkutató műsorok volt munkatársa – a hazai zeneiparban mindenkit ismer, aki számít. Művésznevét (gypsyROBOT) úgy választotta, hogy ha nemzetközileg elismert előadó lesz, mindenki tudja: a sikereket egy cigány ember érte el.
Hídvégi-Balogh Attila | Újságíró, az MTI munkatársként évekig számos rendkívüli eseményről tudósította az országot. Most egy jogvédő szervezet munkatársa; önkéntesként az Országos Roma Önkormányzat botrányairól tájékoztatja folyamatosan a közvéleményt.
Jónás Tímea | Cigánytelepről indult, kitűnő eredményeivel lenyűgözte a szakmát. A Nyírő Gyula kórház főápolójaként négy részleget vezet és 171 betegágyra felügyel. Áprilisban az Alzheimer-kórról fog szakmai előadást tartani a betegség világkonferenciáján.
Lakatos Attila | Több nyelven beszélő, harmadéves főiskolai hallgató, pedig az általánost még fogyatékosnak minősítve végezte. Csecsemőként került állami gondozásba, amitől felnőttként sem szakadt el: önkéntesként állami gondozott gyerekeket istápol.
Orsós Zsuzsa | Két évtizede dolgozik a Pécsi Tudományegyetemen, munkáját számos elismeréssel díjazták. A rákkutatással foglalkozó kutatóorvos nem feledkezik meg gyökereiről sem: Pécs egyik nagy cigány telepén fejlesztő foglalkozásokat tart a gyerekeknek.
Rácz Péter | A salgótarjáni szakács nem spórol az adagokkal, de nem csak ezért szeretik. Igazi közösségi ember. Kis falujában a nélkülöző gyerekeknek az iskolatáskától a focilabdáig szinte mindent előteremt, sőt, botlábú létére táncegyüttest vezet.
Rostás Gusztáv |Az öcsödi cigánytelepről indult fiú kacskaringós pályán jutott az orvosi egyetemig. Ha végez, baleseti sebészként szeretne dolgozni. Azt mondja, olyan orvos lesz, akinek nem számít a bőrszín, és a segítségre szorulók anyagi helyzete sem.
Rupa Éva | Kezdetben önkéntesként, később hivatásos segítőként már tíz éve építi a hidakat romák és nem romák között. „Mindkét kultúrát értem és érzem, talán ezért tudok közvetíteni.” – mondja. Munkáját sok dunántúli településen ismerik és elismerik.
Kelemenné Várnai Anna | Sikeres vállalkozóból lett önkéntes, majd civil szervezeti vezető, mert bosszantotta, hogy a nők a civilek közt sem jutnak szóhoz. Számos pécsi kezdeményezés motorja, a Kóstolda, az egyre sikeresebb roma lakásétterem ötletgazdája.
Thank you for voting!