Koliko si dobar u latinskom?

Kako poznata latinska uzrečica kaže: "HOC UNUM SCIO ME NIHIL SCIRE" Znam da ništa ne znam.
Dokaži suprotno. Iskušaj se u kratkom kvizu latinskog i dokaži da si pravi poznavatelj.
START
Napravi akronim iz latinske poslovice „Anima sana in corpore sano“ i dobit ćeš naziv jedne svjetske sportske marke koja je nazvala svoj brend prema značenju te latinske poslovice „Zdrav duh u zdravom tijelu“.
Ono što je danas engleski jezik u svijetu, u doba antike to je bio:
Na latinskom jeziku „životopis“ se kaže „Curriculum vitae“. Kako glasi danas kratica koja se koristi svugdje u svijetu za životopis (tijek života neke osobe), a potječe iz latinskog jezika?
Kako glasi ispravno napisana na latinskom izreka „Dođoh, vidjeh, pobijedih“?
Kada danas nekome želimo istaknuti da je naša odluka konačna i da nema povratka, možemo to izreći jednom od latinskih izreka koju je rekao Cezar prilikom prelaska rijeke Rubikon kada je išao u Rim. Koja je to izreka?
{percent correct}

Više sreće drugi puta. Možda najbolje da upišeš pripremni latinski i uz našu profesoricu Anu usavršiš latinski i ponovno zaigraš kviz. Sigurni smo da će biti 5/5. :) Prijavi se na poveznici ispod kviza!

{percent correct}

Na žalost, nisi baš briljirao, ali ne brini. Najbolje da upišeš pripremni latinski i uz našu profesoricu Anu usavršiš latinski i ponovno zaigraš kviz. Sigurni smo da će biti 5/5. :) Prijavi se na poveznici ispod kviza!

{percent correct}

Nije loše! Bravo! Ali mjesta za napredak ima. Zato najbolje da upišeš pripremni latinski i uz našu profesoricu Anu usavršiš latinski i ponovno zaigraš kviz. Sigurni smo da će biti 5/5. :) Prijavi se na poveznici ispod kviza!

{percent correct}

Čestitke! Pravi si poznavatelj latinskog. Samo tako nastavi i dalje te unaprijedi svoje znanje kod naše profesorice Ane koje će sigurno nadodati još neke latinske poslovice. Pa zato krenimo iz riječi na djela ili kako bi bilo na latinskom. "ACTA NON VERBA"
Prijavi se na poveznici ispod kviza!