Ki lenne a bajtársad a Synusból?

A Synusban nagyon sok az on-screen és off-screen dinamikus duó. Általában kettesével mozgatom a karaktereket, és már a legkisebb személyiségbeli eltérések is jelentős különbséget okozhatnak az egyes párosok közötti szinergiában. De mi a helyzet az olvasó-karakter összeállítással?

Tekintve a felhozatalt az eredmény valószínűleg senki számára nem lesz 100%-ig szívmelengető, dehát a legműködőképesebb kettős között is akadnak súrlódások ugyebár.

De pánikra semmi ok, mert mindenkihez adok egy kis útravalót arra az esetre, ha valamilyen furcsa dimenzióütközés által tényleg össze kényszerülnétek állni a potenciális partneretekkel. Így legalább tudjátok mire számítsatok, és mire kell figyelnetek, ha minél hamarabb össze akartok szokni.

(És már itt annyit kérek, hogy ha ez tényleg megtörténne, Riley-t vigyétek egy óceánnal arrébb tőlem. Köszi.)


Szóval nézzük is, ki lenne hűséges bajtársatok ebben a leithani társadalmi mizériában?
Felkészültem a legrosszabbra, lássuk!
Mennyire teljesítesz jól pszichikai nyomás alatt?
Fontosnak tartod, hogy kötődni tudj a társadhoz?
Hogy állsz a rizikós helyzetekhez?
Melyeket kezeled másokban a legjobban az alábbiak közül?
Melyeket a legkevésbé?
Melyeket tűröd meg?
Mivel tudnád erősíteni kettőtök munkáját az alábbiakból?
Miben maradnál alul?
Miben akarsz fejlődni?
Melyik démonodtól szabadulnál meg leginkább?
Melyik démon legyőzésében tudnál segíteni?
Hogyan zárnál egy eseménydús napot?
Zoe Sanders

Mindenki anyukája, akinek a félénksége azonnal elpárolog, ha másokért kell cselekednie, és még a pizzafutárt is felhívja, bármennyire nem szeret idegenekkel beszélni! 

Passzív természetével könnyen elhiteti másokkal, hogy bárki mellett megfér, de ha ki is kell hozni a legjobbat egymásból a másik féllel, igencsak leszűkül a lehetőségek tárháza. Olyan személyiségekkel dolgozik össze szívesen, akik egyenrangú félként kezelik és cselekvésre inspirálják őt, illetve tiszteletben tartják a személyes határait. Épp ezért érdemes már rögtön az elején lefektetni a szabályokat egymás között, és ha nincs is mindenben egyetértés, kompromisszumra kell törekedni. A befordult természete miatt a kezdeti nehézségekhez sok türelemre lesz szükséged, de ha biztonságban érzi magát, ő is ügyködni fog azon, hogy minél hamarabb össze tudjatok dolgozni. Értékeli a bátorításokat, viszont az érzelmes megnyilvánulásokat nehezen kezeli. Ha passzív-agresszív magatartást mutatsz felé, bezárkózik, és a komfortzónájából is fokozatosan, óvatosan lehet előcsalogatni. Cserébe ő is figyelni fog minden rezdülésedre, és ha megtaláljátok a közös hangot, nagyon hamar rá fogtok jönni, hogyan osszátok meg a feladatokat egymás között. Kiváló hallgatóság, tiszta fejjel ad tanácsot, és nem csak személyes kérdésekben, de egyéb helyzetekben is több lehetőséggel fog előállni, így ha fellobban benne a segítő szándék, érdemes megnyílni neki. Ha meglátja benned a potenciált, mindent meg fog azért tenni, hogy felszínre hozza a rejtett tartalékaidat. Alapjáraton az egyént előbbre tartja a tömegeknél, így azt biztos nem fogja hagyni, hogy túlhajszold magadat.


Számára mindenki és minden egy kirakós, és ez alól te sem leszel kivétel. Emiatt előfordul, hogy váratlan kérdéseket tesz fel, és sokszor tapintatlannak tűnhet, de ha szeretnéd a jellemedet edzeni, vagy csak egy kis öntudatosságra szert tenni, tökéletes társ lesz melléd.

A semleges természete egy pillanatra se tévesszen meg! Krízishelyzetben kezébe veszi az irányítást, és határozott fellépésével a végletekig is képes elmenni. Csak ne hagyd, hogy feleméssze őt a konfliktus! Ha pedig teljes a bizalom köztetek, még a frontvonalon is őrizni fog téged egy mesterlövészpuskával!

Találkozz Zoéval itt: http://lexhcaulfield.hu/ismerteto/

Riley Morgan
Riley-nak nem kell csapattárs. Riley egyedül elintéz mindent. Riley egymaga elcipeli a világ minden terhét, hogy neked ne kelljen. Ezt a sok sületlenséget persze egyedül Riley hiszi el magáról! Ettől függetlenül kétségtelen, hogy ha valamilyen csoda következtében huzamosabb időre mellé sodródtál, annak nyomós okai vannak.

Makacs, impulzív, szigorú és távolságtartó partner, így az elején sajnos neked kell többet beleinvesztálni ebbe a bajtársi viszonyba. A kezdeti nehézségek leküzdésével viszont egy elképesztően erős és rettenthetetlen szövetségesre tehetsz szert, aki a fél karját is odaadná érted - kizárólag küldetéstudatból.

Riley-hoz türelem és módszeresség kell. Olyasvalaki való mellé, aki ignorálva a kemény külsőt nem fél átlépni a határait, lerombolja benne a magányos farkas illúzióját, de nem töri össze az egóját, és nem igényli a személyes kötődést, ugyanis nagy rá az esély, hogy a nap végén idegenként váltok szét egymástól. Nem szereti, ha irányítani akarják őt, de az észérvekre megpróbál hallgatni. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyetlen alapos, személyeskedésektől szigorúan mentes beszélgetéstől azonnal be is nő a feje lágya, de a következményekből mindig tanul.

Az emberek felé mutatott közönyössége miatt megbízhatatlannak tűnhet, ám a valóságban nagyon megviseli őt, ha a társainak baja esik. Épp ezért fontos emlékeztetni rá, hogy a felelősség mindig közös. Sajnos könnyen elragadja a hév, krízishelyzetben hirtelen és erőszakosan cselekszik, ami miatt ha nem mérte fel alaposan a körülményeket több bajt hozhat rátok hosszútávon.

Nincs kibékülve a saját természetével, és szeretne több önkontrollra szert tenni, szóval ha jelzed neki, hogy nem érzed biztonságban magadat a közelében, nem csak összekapja magát, de még hálás is lesz neked. Cserébe a legélesebb helyzetekben is időben cselekszik, mindent megtesz azért, hogy a hajad szála se görbüljön, és ha kitanuljátok egymás stílusát és módszereit, változatos módokon tudtok megbírkózni a problémákkal.

Ha kell, szigorúan és kritikusan bánik veled, hogy előhozza belőled a mélyre fojtott, nyers érzelmeket. Ha sikerült átlépnie a határaidat, és előtörnek a legősibb védekező ösztönök belőled, ő lesz a legboldogabb. Az esetleges fizikai sérülések ellátásában pedig már nagy rutinnal rendelkezik, szóval ne bánd, ha nekirontottál. Tudja ő, hogy megérdemelte azt a maflást. De vigyázz! Ha kinevezett téged elsőszámú jobbkezévé, az azt jelenti, hogy 100% bizalmat szavazott meg neked, és a terveit a te képességeidhez fogja igazítani. Ezért minden helyzetben fontos, hogy az itt és mostban legyél.

Találkozz Riley-val itt: http://lexhcaulfield.hu/ismerteto/
Jen Parkin
Jen egy energikus svájci bicska, aki nagyon szeretné hasznos barátnak érezni magát. Ezért, ha beszélsz neki valamiről, akkor ő azt gondolja, hogy ez a valami fontos neked, és mindent megtesz azért, hogy a maga intenzitásával segíthessen a célod elérésében. Szóval csak óvatosan, mennyire vonzódsz a kiszemeltedhez, mert ha leszervezte nektek a randit, már nem hátrálhatsz ki!

Jennel nem lehet együtt dolgozni anélkül, hogy ne alakuljon ki közöttetek egy szorosabb, baráti kötelék. Nagyon kezdeményező és közvetlen, de ha valaki minden próbálkozása ellenére sem tudja felvenni a lendületet, amit diktál, elunja magát és cinikussá válik. Olyan emberre van szüksége, aki képes alkalmazkodni a vibráló természetéhez, de lerántja a földre, ha szükség van rá. Cserébe kemény szavak, vagy lelkizés helyett megállíthatatlan búgócsigaként taszítja ki az embert a komfortzónájából, de ha megtanulsz úszni a mélyvízben, amibe beledob, és felveszed a tempóját, körülöttetek kő kövön nem marad és te ezt imádni fogod.

Szüksége van arra, hogy kordában tartsák őt, de nagyon nehezen viseli, ha behatárolják, vagy kételkednek a képességeiben, szóval ha el akarod kerülni a konfliktust, inkább ösztönözni érdemes, mintsem elrettenteni. Úgyis keresni fogja a bajt, de valahogy mindig megússza a következményeket. A lényeg, hogy kapjon feladatot, szereti fontosnak érezni magát, de nem viseli jól, ha sokáig elkülönülve dolgoztok, ugyanis utálja pótkeréknek érezni magát. Sok csapatépítő aktivitással számolhatsz mellette, a jó hír, hogy te is választhatsz programot. Neki mindegy, csak lógjatok együtt.

Tárgyalókészsége jóformán nincs, de megszerezheti neked az információt, amit aduként tartogathatsz a zsebedben a komolyabb pillanatokra. Ha pedig felsülsz, elsőként fog ott teremni, hogy szó nélkül elsimítson mindent - és úgy el fogja simítani, mintha meg sem történt volna. Amúgy kérdés nélkül megszerez neked mindenkiről mindent, feltéve, hogy nem bánod, ha saját magának is eltárolja az információkat.

Jelszava az adrenalin, a flow és a rögtönzés, szóval ha sikerül összecsiszolódnotok, a leghúzósabb napokat is szórakozott könnyedséggel átvészelhetitek. Nem árt, ha nagy dumás és rugalmas vagy, hogy el tud terelni róla a figyelmet, ha a háttérban kell akcióznia.

Találkozz Jennel itt: http://lexhcaulfield.hu/ismerteto/
James
James a legidősebb testvér, aki sosincs a háznál, de ha mégis, akkor a kistesóknak tartja a hátát, majd jól leteremt mindenkit, amiért megint tartania kellett a hátát. Aztán megfogadja, hogy soha többet senkinek semmit, és öt perc múlva kezdődik az egész elölről.

Ahhoz, hogy az ember együtt tudjon működni Jamesszel, ismerni kell a hacker szabályait és elvrendszerét, hogy utána kis furmányosággal körbejátszhassa azt. Mert James hiába egy controlfreak, túlságosan jószívű ahhoz, hogy komolyabban szankcionálja az esetleges kihágásokat. Mindezek ellenére nagyon fontos, hogy még ha nem is követed a szigorú előírásait, csak annyi kárt okozz, amennyit még mindketten kisebb megerőltetés nélkül el tudtok simítani, és amúgy minden más esetben megbízható másik fél legyél neki. Nagyon számít a jobbkezeire, de cserébe kérdés nélkül teljesíti minden kérésüket, hogy ha a körülmények lehetővé teszik a megvalósítást.

A proaktivitást nem kedveli, a precizitást annál inkább. Légy mindig elérhető, cserébe ő is azonnal rendelkezésedre áll, és ha problémád van, a maga távolságtartó módján megpróbálja eloszlatni a felhőket a fejedből. Sok titka van, és nincs rá esély, hogy valaha is megosztaná őket, de emiatt nem kell aggódnod, mert ettől veled szemben mindig egyenes marad. Mivel terepre nem megy, ezért nem árt, ha szereted a mozgást, vagy legalább szívesen kitörnél a szürke hétköznapokból.

Előfordulhat, hogy kíméletlenül őszinte, és hajlamos bepánikolni, ha valami ütközik a számításaival, így jó, ha olyasvalaki van mellette, aki a váratlan helyzeteket is rezzenéstelen arccal kezeli. Cserébe mindenben támogatni fog, és krízishelyzetben figyeli a terepet helyetted is, így neked csak a megoldásra kell koncentrálnod.

Találkozz Jamesszel itt: http://lexhcaulfield.hu/ismerteto/

How about creating your own
Poll, Survey or Quiz?

CREATE NEW