Har du kontroll över spelandet? Testa dig och få svar!

Suntspel.se står för ansvarsfullt spel, och rekommenderar alla våra besökare att med jämna mellanrum testa sina spelvanor. Gör vårt test här nedan och få feedback direkt.

När du svarar på dessa frågor, så ska du basera dina svar utifrån ditt spelande under de tre senaste månaderna. 

Starta Test
Hur ofta har du spelat bort mer pengar än vad du har haft råd att förlora?
Hur ofta har du lånat pengar, alternativt sålt någonting för att ha råd att spela på nätet?
Hur ofta har du känt dig tvungen att försöka vinna tillbaka pengar som du förlorat i spel?
Hur ofta har du känt att du måste höja dina insatser för att känna samma "kick" i spelet?
Hur ofta har du känt att spelandet kanske börjar bli ett problem för dig?
Hur ofta har folk i din omgivning påpekat att du spelar för mycket?
Hur ofta har du känt stress, ångest eller andra negativa känslor över ditt spelande?
Hur ofta har spelandet påverkat din ekonomi negativt, så att du t.ex. inte kan betala en räkning
Hur ofta har du gått över din tilltänkta spelbudget för månaden?
Spelproblem
Baserat på dina svar i detta test så har du problem med spelandet. Detta innebär att dina spelvanor har fått en negativ påverkan i en eller flera delar av ditt liv, såsom din ekonomi, familj och vänner eller din hälsa. 

Vi rekommenderar dig att så snabbt som möjligt vidta åtgärder för att komma ur problemet. En bra start är att läsa våra artikel om Självhjälp.
Hög Risk
Baserat på dina svar i detta test så löper du hög risk för att utveckla spelproblem. Spelandet har redan en viss negativ inverkan på ditt liv, såsom till exempel din ekonomi, självkänsla eller ditt sociala liv. 

Vi rekommenderar att du vidtar åtgärder för att återta kontrollen över ditt spelande. I vår artikel om Självhjälp hittar du flera tips och råd för hur du kan komma till rätta med problemet.
Låg Risk
Baserat på dina svar i detta test så löper du en låg risk att utveckla spelproblem. Generellt sett så har du bra kontroll över ditt spelande, även om det vid enstaka tillfällen kan ha blivit lite för mycket.

Även om du inte tillhör en högre riskkategori, så rekommenderar vi dig att göra regelbundna tester och kontroller för att hålla spelvanorna i schack och stanna på den säkra sidan.
Ingen Risk
Baserat på dina svar i detta test så löper du ingen risk att utveckla spelproblem i dagsläget. Du spelar för summor som du är bekväm med, och känner enkelt när det är dags att sluta. Bra jobbat!

Även om du inte tillhör en högre riskkategori, så rekommenderar vi dig att göra regelbundna tester och kontroller för att hålla spelvanorna i schack och stanna på den säkra sidan.