Lar du deg lure på Black Friday?

Går hjernen din i svart når handelsstanden setter inn nådestøtet før jul? Her kan du sjekke om du befinner deg i faresonen for å sløse bort surt opptjente gryn på Black Friday.

START
1. Hva tenker du på når du hører begrepet Black Friday?
Hva forbinder du med ordet “varp”?
Du har nettopp fått en terrengsykkel i bursdagsgave, din heldiggris. På Black Friday ser du en nesten identisk sykkel, bare med en kulere gaffel. Hva skjer?
Du blir satt opp på ekstravakt på jobb på Black Friday. Hva gjør du?
Du har siktet deg inn mot den siste nedsatte LED-TVen i butikken, men ser til din fortvilelse at en annen kunde er på vei i samme retning. Din reaksjon?
Hvor mange ganger har du brukt surfebrettet du kjøpte for en «billig» penge på Black Friday for fire år siden?
Det er torsdag 22. november. Du har sett deg ut et lekkert mini-propellfly som kommer på tilbud neste dag. Hvordan tilbringer du kvelden og natten?
I dine øyne er sparing ...
Ouch!

Ouch! Du står i akutt fare for å ryke på en real luksussmell 23. november. Overlat bankkort, mobil og andre smarte betalingsløsninger til dine nærmeste denne dagen. Eventuelt bør du laste ned spare-appen Dreams, som kan være din partner in crime for å hjelpe deg til å motstå tilbud som antagelig ikke er like gode som de virker. Med den blir det nemlig like enkelt og gøy å spare penger, som å sløse dem.

Ikke verst!

Du kan riktignok ende opp med å bruke et par tusenlapper på noe du kanskje ikke egentlig trenger på Black Friday, og det er jo litt tøysete. På den annen side viser du tendenser til forbrukerbevissthet, og det kan du være (litt) stolt av.  

PS. For å senke risikoen for at du ryker på noen tøysete kjøp, bør du laste ned Dreams. Denne spare-appen gjør det nemlig like gøy å spare penger som å bruke dem!

Jaggu!

Du er fullstendig bevisst mekanismene bak Black Friday, og det eneste ankepunktet måtte være at du kan oppleves noe streng i vennegjengen. Men den byrden er enkel å bære når du endelig kjøper det du har drømt om i årevis – med sparepenger du har satt av uten engang å merke det.