Wat voor een eter ben ik?
Pak pen en papier bij de hand. En ze streepjes achter A of B. Aan het einde van de 20 vragen weet jij of je ene emotie-eter of verleidingseter bent.
Denk niet te lang na over je antwoord. Aan het einde kan je de uitslag lezen.
Emotie-eters scoren hoog op A-vragen
Heb je minimaal 5 keer een ‘ja’ bij A gescoord? Dan is er duidelijk sprake van emotie-eten. Je eet of snoept meer dan je zou willen als je je verdrietig, boos, eenzaam of leeg voelt. Door te eten en te snoepen zorg je voor demping van je gevoelens van verdriet, boosheid of eenzaamheid. Deze gevoelens eet je als het ware weg. Eten en snoepen biedt jou troost. Dat betekent dat je lastige gevoelens naar de achtergrond verdwijnen. Je negeert je werkelijke gevoelens door te gaan eten.De vraag is waar je daadwerkelijk naar ‘hongert’ als je je verdrietig, boos, moe of alleen voelt. Waar heb je nu echt behoefte aan? Aan een luisterend oor? Aan rust? Aan waardering?
Verleidingseters scoren hoger op B-vragen
Scoor je minimaal 5 keer ‘ja’ bij B? Dan heb je moeite met verleidingen. Verjaardagen, feestjes, barbecues zijn lastig voor je. De hapjes staan binnen handbereik, de gastvrouw dringt aan. Voor jou is het moeilijk om dan nee te zeggen.Bij een bezoek aan de markt hoort gebakken vis. De geur van vers gebakken brood drijft je de warme bakker binnen. De aardbeiengebakjes zien er fantastisch uit. Je neemt er twee. Bij een wok restaurant is de verleiding groot om vier keer op te scheppen. Nemen anderen een dessert? Dan jij ook.