Welke net-te-actieve student is jouw spirit animal?

De afgelopen dagen en komende dagen word je waarschijnlijk doodgegooid met stemadviezen aan alle kanten. Hoe kies je dan in godsnaam op wie je wil stemmen? asap maakt het voor jou een stukje makkelijker door middel van deze kieswijzer: kom erachter welke van onze kandidaten jou het best kan vertegenwoordigen!

Ps. Naast deze quiz, kan ons verkiezingsprogramma je natuurlijk ook helpen in je keuze!
Doe de test!
Welke van deze disneyfilms vind jij het leukst?
Mijn mood tijdens de tentamenperiode:
Mijn ultieme vrije avond:
Vakantie:
Op een gemiddelde dag in quarantaine, doe ik het volgende:
Op deze uitspraak ga ik wel lekker:
Dit komt het dichtste bij een ideale zondag:
Mijn studentenkamer ...
Wat is je favoriete drankje?
Welk van deze pareltjes geeft jou een warm gevoel van binnen?
#1 Jasper van Ulsen

Jouw asap-soulmate is Jasper van Ulsen. En hiermee krijg je er gelijk een tweeling-soulmate bij: na de fantastische verhalen van zijn broer Xander aan te horen (die in 2018-2019 in de USR zat), was Jasper helemaal om voor een plekje in de USR, waar we ontzettend blij mee zijn. Kritisch, vrolijk (behalve in de ochtend), hart voor de zaak (maar niet té hard), vastberaden en tegelijk bereid om zijn standpunt aan te passen als hij meent dat de argumenten daarvoor stevig in hun schoenen staan: de ideale schoonzoon.

Daarnaast...

 • Hebben we uit betrouwbare bronnen we vernomen dat hij Feuten inmiddels uit zijn hoofd kent, net als een tiental andere series op zijn Netflix-kanaal.
 • Hij een moeilijke relatie heeftmet groene paprika’s. Die zullen op Tinder dan ook zeker geen swipe naar rechts, dan wel omhoog, kunnen verwachten.


Als je op Jasper stemt, dan weet je dat je de goede keuze hebt gemaakt en dat hij alles binnen zijn macht zal proberen om de campus voor jou een betere plek te maken.


Wil je meer weten over Jasper? Lees dan hier zijn voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#2 Jesse Dekker

Jouw asap-soulmate is Jesse Dekker: deze spontane, ambitieuze rechtenstudent staat 24/7 klaar voor wie hem dan ook nodig heeft. Met zijn jarenlange ervaring in de medezeggenschap, is hij dan ook van perfect om jou te vertegenwoordigen in de studentenraad.

Naast hard werken houdt ook wel van...

 • een borreltje op zijn tijd
 • een dagje op shopping spree in de stad
 • een avondje Netflix.

Soms zelfs alle 3 tegelijkertijd, wat een man. Zijn ultieme guilty pleasure? K3-liedjes, all day every day.

Als jij op Jesse stemt, is de kans groot dat hij in de Universitaire Studentenraad terecht komt, waar hij zich graag hard wil maken voor duurzaamheid. Hij vindt het belangrijk dat de universiteit blijft nadenken over de toekomst van studenten én de wereld en wil dit graag ook als vast punt bij op de agenda van de universiteit zien.

Wil je meer weten over Jesse?
Lees dan hier zijn voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.


Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#3 Joris Schröder

Jouw asap-soulmate is Joris Schröder. Deze student Engelse taal en cultuur is niet ‘net iets te actief’, maar bijna ‘overdreven’ actief: je kent hem misschien van zijn bestuursjaar bij de studievereniging van Engels, zijn jaren in de Facultaire Studentenraad en de Opleidingscommissie, zijn werk bij de Jonge Democraten of zelfs van zijn inzet bij de theatervereniging. Als jij nog niet tot de actieve-studenten-bubbel bent doorgedrongen, dan is dit toch wel het moment om hem te leren kennen!

In zijn vrije tijd (want die heeft hij kennelijk wel, zou hij een time-turner van Harry Potter gejat hebben?) houdt hij van:

 • koken
 • gamen
 • zijn konijn Barry.

Als je op Joris stemt, dan zal hij zich vol enthousiasme inzetten voor het verbeteren van de universiteit.

Wil je meer weten over Joris? Lees dan hier zijn voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#4 Rick Spierings

Jouw asap-soulmate is Rick Spierings. Deze vrolijke geschiedenisstudent houdt van gezelschap, maar vooral van een goed gesprek met een glas wijn en een borrelplankje erbij. Hij is gepassioneerd en steekt de volle 110% in zaken waarin het gelooft.


Nog wat inside-info: zijn guilty pleasure is tv-drama om niks. Grey’s Anatomy en Keeping up with the Kardashians zijn voor hem ultiem genieten.


Als je op Rick stemt
, ben je ervan verzekerd dat hij zich vol passie in zal zetten in de studentenraad. Een van de punten waar hij zich vanuit asap voor in wil zetten, is studentenwelzijn: dit ziet hij, net als de rest van asap, als een voorwaarde voor studiesucces en zelfontplooiing.

Wil je meer weten over Rick? Lees dan hier zijn voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#5 Melanie van der Vegt

Jouw asap-soulmate is Melanie. In één zin: een enthousiaste spring-in-'t-veld die bruist van de energie en altijd praatjes heeft voor tien. Melanie is zelfbewust en het stilvallen van de dagelijkse gang van zaken heeft hier ook aan bijgedragen: ze is bewuster bezig met waar ze haar tijd in stopt en staat er meer bij stil wie/ wat haar energie geeft. Het lijkt erop dat asap in dit lijstje past ;)

Ze heeft heel veel goede herinneringen aan Tequila. Tequila heeft niet zoveel goede herinneringen aan haar, net als café Next Level. Ze is vooral trots op het feit dat ze met haar bestuur zoveel Tequila heeft gedronken op borrels, dat het café Next Level twee weken zonder citroenen zat. Nu jij weer.

Als je op Melanie stemt, geef je haar ten eerste een kans om daadwerkelijk in de Studentenraad te komen: dit is met haar plek vijf heel erg spannend, maar niet onmogelijk! Daarnaast geef je je stem aan iemand die serieus nadenkt over waar ze voor staat, maar ook niet bang is voor een avondje Tequila in de stad.

Wil je meer weten over Melanie? Lees dan hier haar voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#6 Baukje van Iersel

Jouw asap-soulmate is Baukje van Iersel. Deze tandarts in spé houdt van:

 • gezelligheid
 • biertjes drinken
 • bordspelletjes (winnen)
 • haar plantjes
 • tanden
 • uitslapen
 • soep maken met haar staafmixer
 • eindeloos kletsen

... en alles uit de frituur. Je zou bijna zeggen dat ze gesponsord wordt door de FEBO, maar eigenlijk is het omgekeerd.

Ze is spontaan, open en enthousiast, wat ervoor zorgt dat ze tijdens deze crisis onder andere vooral haar vrienden, het uitgaan, het boren op tanden (verder niet creepy) en het koffiedrinken met haar oma op zaterdag mist.

Als je op Baukje stemt, stem je op iemand die zich in gaat zetten voor een levendige campus, waar je kunt studeren maar ook zeker kunt ontspannen. Met haar vrolijke glimlach windt ze iedereen om haar vinger, maar vervolgens krijgt ze ook dingen voor elkaar door haar serieuze werkhouding. Prima vertegenwoordiger dus!

Wil je meer weten over Baukje? Lees dan hier haar voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#7 Thom van Westeneind

Jouw asap-soulmate is Thom. Als je een keer verstoppertje met hem gaat spelen of hem kwijtraakt, vind je hem waarschijnlijk in het Grotiusgebouw (een rasechte rechtenstudent). Anders is een kijkje nemen in de stad of bij zijn vrienden de sleutel tot succes.

In het kort:

 • Hij is een sfeermaker
 • Hij is vastberaden
 • Hij is de ideale (schoon)zoon.

Bovendien heeft hij het in zijn mars om jou te vertegenwoordigen in de medezeggenschap: hij weet wat hij wil, zowel nu als in de toekomst, en heeft er geen glazen bol voor nodig om er met zijn strategische kant voor te zorgen dat dit ook gebeurt. Vanuit asap wil hij zich inzetten voor meer ruimte voor extra-curriculaire activiteiten: hij vindt dat de universiteit hier meer mogelijkheden voor moet bieden en flexibiliteit moet creëren.

Als je op Thom stemt, stem je voor een jongen die zich, in gezelschap met een Baco in de hand, uren kan vermaken in Bar 2, maar stem je ook voor de jongen die zich standvastig vasthoudt aan zijn mening en communicatief sterk genoeg is om anderen hiervan te overtuigen.

Wil je meer weten over Thom? Lees dan hier zijn voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#8 Fenna Kerkhof

Jouw asap-soulmate is Fenna Kerkhof. Fenna heeft, indien nuchter, absoluut de touwtjes in handen als de moeder van de groep. Na een paar wijntjes geeft ze die touwtjes graag uit handen om toe te treden tot die groep zelf. Ook buiten de stad om is Fenna een sociale vlinder, die fladdert van afspraak naar afspraak.


Wie A zegt, moet B zeggen. Wie Fenna zegt, zegt stemmen op de dame die graag meeblèrt (nee niet zingt, echt blèrt) onder de douche met ABBA. En die mooie ‘Engelse’ uitspraak die je in deze quiz tegenkwam, die was van Fenna. Dronken verandert zij namelijk niet alleen in een kind van vier, maar ook in een ware dichtster die tegen de taxichaffeur zegt:
'That's too duur, I take the benenwagen.’

Als je op Fenna stemt, stem je op iemand die niet alleen ontzettend leuk en gezellig is, maar ook heel goed waar het met de universiteit heen moet en haar zegje klaar heeft: ze heeft zelf ervaren hoe waardevol het is om actief te zijn naast je studie, en wil dat dit voor iedere student mogelijk is. Een studententijd gaat om meer dan alleen studeren en de universiteit moet studenten hierbij ondersteunen.

Wil je meer weten over Fenna? Lees dan hier haar voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#9 Julie van Immerseel

Jouw asap-soulmate is Julie van Immerseel. Julie is een bezig bijtje: laat nou net blijken dat ze bestuur is bij BeeVee. Wat toevallig.
Haar vrienden omschrijven haar als de belichaming van de actieve student anno 2020. Ze is...

 • een enthousiaste doorzetter
 • trots op haar liefde voor pizza Hawaii en ijskoude biertjes (het liefst Mort Subite Witte Lambic)
 • en kan stiekem ontzettend genieten van een avondje reality tv.

Quarantainetijd of geen-quarantainetijd: Julie heeft nog steeds al haar dagen helemaal volgepland. Het zal je dan misschien niet verbazen dat binnen asap, de partij voor de actieve student, Julie zich met al haar enthousiasme en energie in wil zetten voor… de actieve student! We zijn er helemaal weg van. Volgens haar moet de universiteit hier meer ruimte voor creëren, omdat persoonlijke ontwikkeling ontzettend belangrijk is.

Als je op Julie stemt, dan weet je zeker dat de universiteit van je zal horen. Of ja, van haar, namens jou. Of ze nu wíllen luisteren of niet, Actieve Student Julie (ja, met hoofdletters) zal er met haar enthousiasme en doorzettingsvermogen voor zorgen dat ze zúllen luisteren.

Wil je meer weten over Julie? Lees dan hier haar voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

# 10 Maarten Cornelissen

Jouw asap-soulmate is Maarten Cornelissen. Vanaf het moment dat hij kon lopen is hij altijd in de weer geweest. We weten dat hij zich snoeihard inzet op zowel studievlak, op gebied van verenigingen, op de wielrenfiets, maar ook zeker niet vies is van een feestje meepakken. Maarten staat voor recht op je doel af gaan, zonder te stoppen. Schrik echter niet: hij is (stiekem) ook best redelijk. Maarten is...

 • een vriend waar je altijd terecht kunt voor rationeel advies of een leuke discussie.
 • ambitieus en analytisch
 • bijdehand en praatgraag.

Maarten past helemaal binnen asap, omdat hij zich ook graag in wil zetten voor de actieve student: je studententijd is volgens hem een geweldig moment voor persoonlijke ontwikkeling, en de universiteit moet haar best doen om studenten zoveel mogelijk kansen aan te bieden, zonder verplichtingen maar met veel keuze, van hoge kwaliteit. Stem je op Maarten, dan stem je op iemand die niet bang is om zich in te zetten voor waar hij voor staat.

Wil je meer weten over Maarten? Lees dan hier zijn voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#11 Gina Advena

Jouw asap-soulmate is Gina Advena. Deze ‘under-cover-Duitse-dame’ (je zult het niet aan haar accent horen) wordt door vriend en vijand omschreven als gezellig, warm en loyaal. We hebben in de wandelgangen opgevangen dat Marry Poppins haar tas-trucjes van Gina geleerd heeft: Gina tovert altijd alles wat je nodig hebt uit haar tas.

Als internationale student is haar missie onder andere om de stem van internationale studenten meer gehoord te laten worden in het bruisende Nijmegen.

Ze is georganiseerd, houdt van organiseren, en rent dan ook de hele dag in het rond: een RSC-sportsessie is niet eens meer nodig. Als je haar ooit bent tegengekomen, heb je haar waarschijnlijk niet eens eerst gezien maar wel als eerste gehoord: ze zingt graag en heeft dit meestal zelf niet eens door.

Als je op Gina stemt, kun je er zeker van zijn dat ze van zich zal laten horen. Ze gelooft dat extra-curriculaire activiteiten een grote aanvulling zijn op iemands leven en ontwikkeling, en dat de universiteit dit dus zo goed mogelijk moet faciliteren.

Wil je meer weten over Gina? Lees dan hier haar voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#12 Alexander Currie

Jouw asap-soulmate is Alexander Currie. Als de actieve-studenten-community een bar was, was hij waarschijnlijk stamgast: hij is actief bij Phocas, heeft zowel een bestuursjaar bij de Batavierenrace als de RAGweek achter de rug, en maakt ook vaak foto’s voor besturen of tijdens activiteiten.

Alex vindt hij het belangrijk dat studenten tijdens hun studententijd de erachter komen waar hun interesses liggen en zichzelf breed kunnen ontwikkelen, zowel op studiegebied als op persoonlijk vlak.


Als hij niet op de Medische Faculteit, dan wel de UB, te vinden is en wat vrije tijd te besteden heeft, kun je hem tegenkomen met die verdraaide fotocamera in zijn hand, achter een piano of gitaar (vaak tot ergernis van zijn huisgenoten en tijdens sommige weekenden zijn ouders, oordopjes doen wonderen) of heel sporadisch in een roeibootje, klaarblijkelijk was de laatste keer 31 februari.

Als je op Alex stemt, stem je op iemand die de universiteit van binnen en van buiten kent, en dus perfect is om de belangen van studenten te representeren!

Wil je meer weten over Alex? Lees dan hier zijn voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#13 Veerle Miltenburg

Jouw asap-soulmate is Veerle Miltenburg. Veerle is een spontane, vrolijke en sociale meid. Ze heeft altijd meerdere lijntjes hangen in de studentenvijver en hengelt er flink mee binnen: ze is bestuur bij non-profit organisatie AIESEC, ook nog eens lid bij Carolus Magnus, en als kers op de taart trots lid van een het dispuut Nausikaä.

Ze kan relativeren als geen ander en kan daarmee zorgvuldig afwegingen maken over lastige beslissingen. Vrienden beschrijven haar als een heel open persoon, die met veel verschillende soorten mensen kan opschieten. Dit maakt haar de perfecte persoon om jouw belangen te representeren in de studentenraad!

Als je op Veerle stemt, stem je voor iemand die zich in wil zetten voor meer flexibiliteit in het onderwijs, zodat het makkelijker is om actief te zijn naast je studie.

Nog wat weetjes:

 • Veerle in plaats van 112 de plaatselijke pizzeria op speeddial staan
 • Ze vaak in het gezelschap van haar dispuutsgenoten te vinden in Café Faber met een biertje in haar hand.
 • Veerle kan niet tegelijk communiceren en op haar telefoon zitten. (‘huh meisjes kunnen toch multitasken?’ Klopt, maar het is gewoon echt heel lastig oké? Laat die meid.) Al append komt er verbaal geen woord meer uit.

Wil je meer weten over Veerle? Lees dan hier haar voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#14 Matthijs Paul

Jouw asap-soulmate is Matthijs Paul. Matthijs is een enthousiast gezelligheidsdier, maar kan ook bloedserieus te werk gaan (nou vooruit dan, als het moet). Aangezien gezelligheid geen tijd kent is Matthijs voor én na halfvier regelmatig voor koffie of bier te vinden in het Cultuurcafé, zonder horloge. Matthijs is, naar eigen zeggen, het schoolvoorbeeld van ‘georganiseerde chaos’, energiek op de meest rare momenten, en altijd ondernemend.


Hij wil zich inzetten voor genoeg ruimte voor een actief studentenleven, met voldoende faciliteiten en een bruisende campus. Vooral extra capaciteit voor het Sportcentrum vindt hij erg belangrijk.

Stem je op Matthijs, dan stem je op iemand die...

 • eindeloos vrolijk kan kletsen over willekeurige historische processen (dit wil je in ieder geval niet triggeren als je gewoon rustig een kopje koffie met hem wil drinken, dit zal je bankrekening niet ten goede komen)
 • zonder schaamte uit volle borst mee zingt met ABBA
 • ontzettend houdt van zelfgemaakte stoofvlees met zoeteaardappelfriet.

Wil je meer weten over Matthijs? Lees dan hier zijn voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).

#15 Mischa van Uden

Jouw asap-soulmate is Mischa van Uden: een ambitieuze jongen, die altijd veel op wil pakken en dus (zoals de meeste actieve studenten) de neiging heeft om te veel te doen. Over actieve studenten gesproken: dit jaar zit hij in het bestuur van Ovum Novum, dus is hij vooral te vinden op de Sociëteit zelf.

Hij vindt het belangrijk dat er extra ruimte komt voor de zelfontplooiing van studenten. Daarnaast wil hij zich graag inzetten voor het welzijn van studenten: mentaal welzijn is namelijk ontzettend belangrijk en wordt te veel uit het oog verloren.

Wie dan ook kan bij Mischa terecht voor een praatje. Hij houdt van gezelligheid om zich heen en geniet daar dus graag met vrienden van, aan de bar. Als je op Mischa stemt, dan stem je op een jongen die niet vies is van een feestje, maar ook hard kan werken en zich vol overtuiging op zijn doelen stort. Je stem op een levensgenieter, die houdt van lasagne, bier en gin-tonics.

Wil je meer weten over Mischa? Lees dan hier zijn voorstelstukje. Ook het verkiezingsprogramma is op onze site te vinden.

Ben jij overtuigd? Breng dan snel je stem uit op verkiezingen.ru.nl (t/m 4 juni).