Mennyire beszéled jól a szeretet nyelvét?

KEZDÉS
Egy szerettednek nehéz napja volt a munkahelyén. Ilyenkor nagyon fontos neki, hogy csak rá figyelj. Hogyan próbálsz segíteni?
A gyerek zokogva jön haza az iskolából, mert rossz jegyet kapott. Szeretnéd megvigasztalni, és tudod, hogy számára nagyon fontos az érintés. Hogy tudsz segíteni neki?
Tudod a párodról, hogy maximalista, és csak akkor nyugszik meg, ha szóban is megerősíted, hogy jól csinálja a dolgokat. Beszámol egy nehéz feladat elvégzéséről és szeretnéd hangsúlyozni, mennyire értékeled, amit csinál. Mit teszel?
Az egyik barátod mindig morcos, ha drága ajándékot veszel a születésnapjára, de imádja, amikor segítesz neki bevásárolni, vagy elhozod a kislányát az oviból, ha nem ér rá. Vajon mi az ő szeretetnyelve?
A feleség mindig fanyalog, amikor karácsonyra utalványt kap a férjétől, ő maga viszont ajándékok garmadáját teszi a fa alá. Azt mondják, rólunk is árulkodik, amit vásárolunk. Mi lehet az ő szeretetnyelve?
A férj házassági évfordulóra lefoglal egy asztalt egy drága étteremben, a feleség azonban egyáltalán nem örül. Azt mondja, addig nem megy sehova, amíg ott áll a sok mosatlan a mosogatóban. Összevesznek, végül nem mennek sehova. Vajon miért?
Kiskorodban te voltál apukád kishercegnője. Mindig elmondta, mennyire szép és okos vagy, milyen jól csinálsz mindent. Felnőttként milyen férfit keresel, ha az apai mintát követed?
Mitől érzed magad biztonságban a kapcsolatodban, ha a te szeretetnyelved a minőségi idő?
Melyik gesztus esne a legjobban az alábbiak közül egy nehéz nap után, ha téged legjobban az apró szívességekkel lehet lenyűgözni?
You got {number correct} answers, your score is {percent correct}

Sürgősen olvasd el Gary Chapman 5 szeretetnyelv című könyvét. Sok sikert!

You got {number correct}/{number of questions} correct answers

Kapisgálod a lényeget, itt-ott még mellényúlsz, de nagyjából tudod, hogy mi a hozzád közel állók szeretetnyelve. Egy kicsit gyakorolj, kérdezz és olvass a témáról.

You got {number correct}/{number of questions} correct answers

Gratulálunk, valószínűleg te vagy az egyik legboldogabb ember a világon, te is tudod, mi a jó neked, és szeretteid szeretetnyelvét is jól beszéled. Csak így tovább!