Tudod, mire van szüksége a lábadnak?

Töltsd ki tesztünket, és rögtön kiderül, hogy szokásaiddal lábad egészségét szolgálod, vagy éppen hátráltatod.
Jöhet a teszt!
Melyik az ideális lábbeli városnéző sétához a nyári melegben?
Melyik terepen érdemes mezítláb sétálni?
Ha azt akarod, hogy lábaid a legnagyobb hőségben is frissek maradjanak, mit érdemes kerülni?
Mitől alakul ki bőrkeményedés?
Jót tesz a lábadnak, ha melegnek teszed ki őket? Például ha sok napfény éri őket, vagy meleg vízben fürdesz?
Miért hajlamosít jobban egy magassarkú cipő viselése a bőrkeményedésre?
Mivel tehetsz többet lábad szépségéért, egészségéért?
Igaz, hogy egy kis (3-4 cm) sarok jobb lehet a lábnak, mint egy teljesen lapos talpú cipő?
Melyik az ideális helyzet?
Hogyan tarthatod napközben kellően frissen a lábad?
0-3 jó válasz: Ajjajj, van mit tanulni láb fronton!
Lehet, hogy még fiatal vagy, ezért a lábad jól bírja a strapát, emiatt aztán nem is foglalkoztatott eddig a kérdés. Pedig akkor is érdemes odafigyelni épségére, ha még minden rendben van, hiszen az évek múlásával, különösen ha nem figyelsz oda, egyre több probléma jelentkezhet. Ahogy telnek az évek, a lábfej hossz- és keresztboltozata is süllyed, keringési prblémák is felléphetnek. Ügyelj arra, hogy megfelelő lábbelit hordj, egészségesen étkezz, sok vizet igyál és rendszeresen sportolj. Ezzel nemcsak alakodnak kedvezel, de lábad egészségének is.

4-6 jó válasz: Van még mit tanulni!
Mondjuk úgy, hogy lábtudatosságod egy erős közepes, így itt az idő komolyabban venni a kérdést! A statisztikák szerint a felnőttek háromnegyede észlel problémát a lábával, lábfejével kapcsolatban. A higiéniai problémák, fájdalmak vagy éppen nehézláb-érzés és bőrkeményedés tehát szinte majdnem mindenkit érintenek, mégis kevesen foglalkoznak lábuk egészségével. A harmincas éveinktől kezdve a lábfejben található izmok és inak gyengülni kezdenek, mire betöltjük a negyvenet, mindez már gyakori fájdalmat eredményezhet, és mire az ötven, hatvan évet is betöltjük, krónikus betegségek is megjelenhetnek. Az egészséges életmód, a testedzés legyen tehát az életed része, ügyelj rá, hogy megfelelő lábbelit hordj, ha pedig kellemetlen érzést érzel a lábadban, égy rendszeresen langyos lábfürdőt, ronáztasd, masszírozd a lábfejed.
7-10 jó válasz: Gratulálunk, sokat tudsz a témáról!
Reméljük, nem azért adtál ennyi helyes választ, mert már érint valamilyen probléma, hanem egyszerűen csak tudatos vagy. Tudod, hogy egy csinos tűsarkú csak ideig-óráig megfelelő viselet, és inkább az egészségre helyezed a hangsúlyt, mint a villantós lábbelikre. Haladj tovább ezen az egészségtudatos úton, és akkor idős korodban is megkíméled magad egy sor kellemetlen, fájdalmas lábproblémától.