Mennyire ismered azokat a honfitársainkat, akiket a világ is elismer?

INDÍTÁS
Repülőmérnök, helikopterkonstruktőr. Az első világháború idején együtt dolgozott Kármán Tódorral, Petróczy Istvánnal és Zurovetz Miklóssal a helikopter megtervezésén. Sok év kísérletezése után a háborút követően megépítette a róla elnevezett helikoptert.
A modern golyóstoll feltalálója. Orvosnak tanult, de 1921 és 1938 között volt újságíró, szobrász, festő, műkritikus, bróker, hipnotizőr, autóversenyző, autókereskedő és feltaláló is. Végül 1948-ban a Parker cég megvette a szabadalmat.
A világ egyik legnagyobb szabadulóművészét és illuzionistáját eredetileg Weiss Eriknek hívták, Budapesten született 1874-ben. Négyéves koráig élt itt, karrierje Amerikában indult be. Csillagot is kapott a Hollywoodi hírességek sétányán.
A Francia Köztársaság 23. elnöke volt. I. János Károly spanyol király 2011-ben az Aranygyapjas Rend lovagjává ütötte. Politikusi és szónoki képességeit a jobb- és baloldalon egyaránt elismerik.
Kertész Mihály azaz Kaminer Manó1886-ban született Budapesten. 17 éves korában elszökött otthonról, és színésznek kezdett tanulni. Hollywoodi karrierje során több, mint 100 filmet készített, és világszerte ismertté vált. Milyen néven vált ismertté?
Robert Capa a 20. század egyik legismertebb fotósa volt, akit főleg haditudósítói munkássága tett híressé. Budapesten született, majd fiatalon Bécsbe, Prágába, Berlinbe, majd Párizsba emigrált. Milyen néven látta meg a napvilágot?
Őt tekinthetjük az optikai festészet, vagy „op-art" legjelentősebb képviselőjének. Életének nagy áttörését az 1961-es, Kassák Lajossal közösen rendezett kiállítása jelentette. Alkotásai bővelkednek geometriai formákban, technológiai elképzelésekben.
Világhírű teniszező,aki 1990. és 1992. között a világ egyik legjobb női játékosa volt, majd az ellene elkövetett merénylet után két évvel újra visszaküzdötte magát az élre. Ki volt ő?
Producer, a Paramount Pictures filmvállalat és a hollywoodi filmgyártás egyik létrehozója. 1903-ban társult Marcus Loew-el és filléres kis mozikból hálózatot építettek.1914-ben készítette el az első amerikai játékfilmet, a „The Prisoner of Zenda”-t.
1895-ben született Bácsborsódon. Világhírű fotográfus, festő, formatervező, a Bauhaus iskola egyik legismertebb tanára, a Bauhaus meghatározó alkotója, és a kísérleti filmek úttörő figurája. Művei a világon mindenütt ismertek. Ki ő?
You got {number correct}/{number of questions} correct answers
Van még mit tanulni, de nem baj! Ismerd meg híres tudósainkat és életútjukat, hátha inspirációként is szolgálhatnak!
You got {number correct}/{number of questions} correct answers
Gratulálunk eredményedhez! Reméljük, hogy kvízünkkel hozzájárultunk ahhoz, hogy megismerkedj pár igazán kiemelkedő hazai személyiséggel!
You got {number correct}/{number of questions} correct answers
Fantasztikus eredmény! Büszke lehetsz tudásodra, szinte betéve ismered híres honfitársainkat, gratulálunk!