Melyik nagysikerű filmben hangzanak el a következő bölcsességek?

KEZDÉS
„Mama azt mondta, hogy néha az embereknek az összes könnyüket el kell sírniuk azért, hogy a szívükben újra legyen elég hely a boldogságnak…”
„Az igazság olyan takaró, ami alól kilóg az ember lába, az ember hiába rángatja, valamije mindig kilóg alóla, akárhogy cibálja, valamije mindig fázni fog…”
„Nézd, ahogy a gondolatok szavakká válnak, ahogy a szavak tettekké, ahogy a tettek szokásokká, ahogy a szokások jellemvonássá, és ahogy a jellem sorssá válik. Amit gondolunk, azzá leszünk.”
„Ne higgy annak, aki azt mondja, nem vagy rá képes! Ha van egy álmod, ne mondj le róla! Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné, ha te sem tudnád. Ha akarsz valamit, tegyél érte!”
Van valami nagyon különleges az univerzumunk határaival kapcsolatban. És mi lehetne különlegesebb, mint hogy nincsenek határai? Ezért nem lehet határa az emberi igyekezetnek sem. Mind különbözőek vagyunk."
„Ha egy problémának van megoldása, akkor felesleges az aggódás. Ha nem lehet megoldani, akkor az aggódás sem segít...”
„Nagy bátorság kell ahhoz, hogy boldog legyen az ember, de te már belekényelmesedtél a boldogtalanságba. Nem volna csodálatos, ha egyszer felébrednénk reggel, és te azt mondanád: „ma boldog leszek”?
Akármit is teszel, annak sosem lesz nagyobb hatása, mint egy árva cseppnek a határtalan tengerben! - De hát mi is a tenger, ha nem cseppek sokasága?!”
„Gyakran mondjuk: »hiszem, ha látom«, pedig néha a legigazibb dolgok éppen azok, melyek a szemnek láthatatlanok.”
„Nem az számít, hogy mekkorát ütsz, hanem az, hogy mennyi ütést állsz ki, amikor talpon kell maradni, hogy mennyit bírsz, amikor folytatni kell.”
„- Van valami itt belül, amit nem vehetnek el. Nem nyúlhatnak hozzá. Ami csak a tiéd. - Miről beszélsz? - A reményről.”
„Az életedet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amikor eláll a lélegzeted.”
You got {number correct} answers, your score is {percent correct}
Köszönjük, hogy kitöltötted kvízünket! Ha van kedved és időd, szemezgess az idézett filmekből, hátha Téged is megérint egy-egy gondolat!
You got {number correct}/{number of questions} correct answers
Gratulálunk! Látszik, hogy széleskörű ismeretekkel rendelkezel a filmművészet területén.
You got {number correct}/{number of questions} correct answers
Elképesztő! Betéve ismered a filmművészet ezen alkotásait, gratulálunk!