Hány anya-lánya párost ismersz közülük? 

KEZDÉS
Hazai tudni illik: Melyik ma is aktív magyar színésznő édesanyja volt Dévay Camilla színművésznő, akit koholt vádak alapján letartóztattak, internáltak a múlt században?
Francia szerelmek: Ki a méltán híres Catherine Deneuve francia színésznő szintén ezt a szakmát választó lánya?
Egy kis sport: ki az olimpiai bajnok úszó Székely Éva lánya, aki az 1972-es oplimián szintén úszó versenyszámban második helyezett lett?
Hollywoodi kérdés: Goldie Hawn Oscar-díjas színésznő lánya is színésznő lett. Ki ő?
Egy kis történelem: melyikőjük NEM volt Mária Terézia gyermeke?
Egy kis tudomány: melyik híres tudósnő lánya nyert szintén Nobel-díjat?
Kultúrtörténelem: Vészi Margit újságíró, világutazó, festőnő hozzáment a múlt század egyik nagy magyar írójához, házasságukból egy lány született. A kérdéses lány később két gyermek, Sárközi Mátyás és Horváth Ádám édesanyja lett. Ki volt ez a lány?
Szövevényes viszonyok: Jókai Róza magyar festő, író híres családdal büszkélkedhet. Édesanyja, Benke Róza házasságon kívül született, de később Jókai Mór nevelt lányaként cseperedett fel. Ki volt Jókai Róza nagymamája, Benke Róza édesanyja?
You got {number correct} answers, your score is {percent correct}
Ez most nem ment olyan jól, de a lényeg, hogy közben biztos te is sokat gondoltál édesanyádra, akit, ha megteheted, halmozz ma el minél több szeretettel!
You got {number correct}/{number of questions} correct answers
Szép munka! Legyenek ezek a párosok példaképek számunkra, de ne feledd, hogy nem kell ahhoz világmegváltó dolgokat tenni, hogy értéket teremtsünk akár valaki lányaként, akár anyukaként.
You got {number correct}/{number of questions} correct answers
Anyukád is biztos büszke rád, hogy ezúttal is ilyen kiváló teljesítményt nyújtottál és ilyen széleskörű műveltséged van! Csak így tovább, soha ne szűnj meg kíváncsinak lenni.