Mi NEM kell bele? Mennyire ismered legnépszerűbb tájegységi ételkülönlegességeinket?

INDÍTÁS
A helyi halászléfőzők szerint a közép-dunai vagy másnéven bajai halászléhez csupán öt dologra van szükség. Vajon melyik az az összetevő, ami nem szükséges hozzá tradicionálisan?
A Szatmárban készülő töltött káposzta méltán híres és közkedvelt az egész országban. Számos receptváltozata ismert, de vajon melyik az az összetevő, amit eredetileg nem használtak hozzá?
A karcagi birkapörkölt igazi hungarikum, melynek legnagyobb hazai mestere Csontos Gyuri bácsi, akinek már a fiai, sőt az unokái is elsajátították a különleges recept elkészítésének fortélyait. Melyik lehet az az összetevő, amely nem kerülhet bele?
A muravidéki gibanica igazi ünnepi sütemény, melyet még a legszegényebbek is elkészítettek az év során legalább egyszer. Az eredeti recept alapján a különféle rétegek meghatározott sorrendben követik egymást. Vajon melyik réteg az, ami nem része?
Igazi böjti étel, régen közösségben készítették, minden héten más-más családnál sült meg kemencében a heti adag. Édes, karamellás, igazi különlegesség. Melyik lehet az az összetevő, mely az eredeti receptben nem része a szentesi csíramálénak?
A fluta az ország legnagyobb részében egy fánkfajta elnevezése, viszont Györkönyben egy egészen másfajta ételt hívnak így. Mi lehet a hozzávaló, mely nem része ennek a receptnek?
Tarpán készítik a lenyűgözően egyszerű, mégis nagyon finom süteményt: a tarpai paraszt porlóst. Egy biztos: a környéken termő ízletes szilvából készült lekvárt is felhasználják hozzá. De vajon mi az, ami nem kerülhet bele ebbe a finomságba?
Az Őrségben nagy hagyománya van a hajdinás ételeknek. Mi az, amit a helyiek nem tennének a hajdinatortába?
A pászkakalács a görögkatolikusok legfontosabb megszentelt húsvéti étele, melynek hagyománya mára főként a Hajdúságban maradt fenn. Melyik az a hozzávaló, mely nem része a hagyományos receptnek?
A márc egy különleges frissítő ital, melyet hagyományosan vásárokon, búcsúkban árusítottak. A 20. századra már szinte csak a Dunántúlon maradt meg ennek a csodás frissítőnek a hagyománya. Melyik az az összetevő, ami nem való bele?
You got {number correct} answers, your score is {percent correct}
Nem baj, ez a kvíz sem volt piskóta, de azért reméljük, sokat tanultál belőle. A konyhában biztos ügyesebb vagy: kísérletezz ezekkel a remek és nagyon finom ételekkel, nézz szét oldalunkon, ahol több tájegységi étel receptjét is megtalálod. Jó főzőcskézést!
You got {number correct} answers, your score is {percent correct}
Egyáltalán nem rossz ez az eredmény, sőt jobb vagy mint az átlag, mert ez a kvíz bitony kemény dió! Sajnos, ma már nem ismerik olyan sokan a magyar tájegységek jellemző fogásait, de reméljük, jön még borúra derű e téren is. Addig is, kísérletezz ezekkel a remek és nagyon finom ételekkel, nézz szét oldalunkon, ahol ezek közül a receptek közül többet is megtalálsz! Jó főzőcskézést!
You got {number correct} answers, your score is {percent correct}
Ez igen! Te aztán ritka profi vagy! Neked biztos feltűnik, ha valahol összekeverik a szezont a fazonnal és csak névlegesen árulnak valamit, az ízek azonban másról árulkodnak. Nézz szét oldalunkon, ahol a fenti ételek receptjei közül többet is megtalálsz! Jó főzőcskézést!