Mennyire ismered Arany Jánost?

Életének érdekességeit, kevésbé ismert mozzanatait szedtük össze. Töltsd ki te is, hogy megtudd, mi mindenre emlékszel a balladák királyáról!
Kezdés
Milyen szavakkal írnád le Arany János személyiségét?
Mi volt Arany János titkos, sokak által nem ismert szenvedélye?
Melyik állítás HAMIS?
Anthony Grant
Milyen traumák érték Arany Jánost élete során?
Ki volt Arany János legendás barátja?
Melyik volt az egyik kedvenc helye Budapesten, ahol rendkívül sok időt töltött?
Hány balladát írt Arany János?
Melyik balladájából származik a következő idézet: Mint hulla a hulla! veszett a pogány,/ Kő módra befolyván a hegy menedékét:/ Ő álla halála vérmosta fokán,/ Diadallal várta be végét.
Miért szakított Arany János hosszú időre az olvasási hóbortjával? Két évig teljességgel megvonta magától a „káros szenvedélyt”, ahogy ő nyilatkozott erről: „Hírlap is alig fordult meg kezemben”.
Mi ihlette a Toldi c. költeményét?
Megközelítőleg hány szót használt Arany János a műveiben?
Hogyan fogadta Arany János a hírt, amikor megtudta, hogy a Szent István-rend keresztjével fogják kitüntetni?
Mi okozta Arany János halálát?
Nagyszerű, hogy felfrissítetted tudásod a reformkor költő óriásáról.
Biztos vagyok benne, hogy már a kvíz kitöltésének hála, gazdagabb lettél jó néhány információval. Ha felfrissítenéd a tudásod, a balladák újraolvasásán kívül bátran ajánlom Arany János életregényét is (Cselenyák Imre: Áldott az a bölcső). Garantáltan közelebb fog hozzád kerülni Arany.
Egész jól emlékeztél!
Bár akad némi hiányosság az ismereteidben, így is szép eredményt értél el. Ha szeretnéd felfrissíteni és tovább gyarapítani a tudásod, azt javaslom, hogy olvasd el Arany János életregényét: a Cselenyák Imre által írt Áldott az a bölcső című könyvet.
Ennél jobb már aligha lehetne! Méltó módon őrzöd Arany János emlékét.
Gratulálok, átlag feletti eredmény! Látszik, hogy otthonosan mozogsz Arany János világában, és a legapróbb részletek sem kerülték el a figyelmedet. Cselenyák Imre Áldott az a bölcső című könyve, amely a költő életregényének tekinthető, talán még neked is tud újat mondani.