Milyen edzésforma illik hozzád?

START
Milyen a viszonyod a sporthoz?
Melyik vagy inkább?
Hogy állsz a versengéssel?
Társaságban vagy magányosan sportolsz inkább?
Mit vársz az edzéstől?
Hogy állsz a szervezettséggel, kitartással?
Mennyire vagy alkalmazkodó?
Akkor is sportolnál, ha lenne egy varázsige, ami fitté és egészségessé változtat?
Kiegyensúlyozott, nyugodt világod van

Nem szereted a versengést, a sporttal az a célod, hogy egészségesebb és fittebb legyél, hogy harmóniába kerülj magaddal és a világgal. Azt sem szereted, ha túlságosan felmegy a pulzusod, magyarán nem szeretsz kikészülni. A jóga és a pilates tökéletes választás számodra, bár tény, hogy ezek is roppant kimerítők tudnak lenni, főleg, ha lelkiismeretesen csinálod. Ezek a mozgásformák akkor is jók, ha nem kedveled a társasági sportokat. Hogy miért? Azért, mert űzheted otthonod magányában is egy-egy Youtube-edzést követve, de ha a lehetőségek megengedik, csoportos órára is elmehetsz: végeredményben akkor is magad vagy, hiszen a többiekkel nem kell interakcióba lépned. Egyébként a tenisz is kedvedre való lehet, akár edzővel is, akár egy választott partnerrel, akivel csak nyugisan passzolgattok egymásnak.

Neked senki ne mondja meg!

Neked senki ne mondja meg!

Jól bírod a monotonitást, szeretsz elmerülni a saját gondolataidban, lehetőleg úgy, hogy senki nem zavar és nem mondja meg, mit csinálj, magyarán igazi magányos farkas vagy. Ha nem szeretsz másokhoz alkalmazkodni, akkor szinte adja magát, mely sportok a legjobbak számodra. Húzd fel a futócipőt és menj ki futni (természetet nem kedvelőknek kiváló alternatíva az edzőtermi futógépeken való futás), vagy pattanj kerékpárra. Egy szobabicikli beszerzése is jó ötlet lehet, különösen, ha nem akarsz az időjárástól függeni. Ráadásul a szobakerékpáron való edzés közben akár tévézhetsz is – így aztán végképp nem mondhatod, hogy sport mellett nincs időd kedved sorozataidra. Mindkét mozgásformát úgy alakíthatod, ahogy akarod: végezheted viszonylag alacsony intenzitással, hosszú időn át, de HIIT (high intensity interval training, vagyis magas intenzitású szakaszos) edzést is végezhetsz velük. Ha félted az ízületeidet, akkor pedig ott az úszás, mint ideális mozgásforma.

Öntörvényű vagy, de azért számodra is fontos, hogy a megfelelő edzőruhában láss neki a mozgáshoz, különösen, ha a szabadtéren teszed azt.

Energiabomba vagy, aki nem fél robbanni

Imádod, ha a sportba mindent bele kell adnod, szereted a kihívásokat és nem félsz attól, hogy mások is szemtanúi legyenek a küzdelmednek. Lehet, hogy elmélkedtél már a küzdősportokon, de visszatartott az, hogy ezek talán túl kemények? Ne aggódj: ezekhez ugyanúgy szükséges a mozgáskoordináció és a ritmusérzék, így aztán fejleszti is azokat, tökéletes választás, ha mondjuk unod az aerobik órákat. A funkcionális köredzés, a crossfit és a kettlebell is remek edzésforma lehet számodra, ezeknél kifejezetten ügyelj rá, hogy olyan edzőhöz járj, aki megfelelő végzettséggel rendelkezik, hiszen a súlyok emelgetése megfelelően végezve rendkívül hatásos, de rosszul végezve a gyakorlatokat sérülés is lehet a vége. Ha otthon, a négy fal között szeretnél amolyan igazi, minden erődet igénybe vevő edzést végezni, válassz egyet a Youtube-on: a HIIT (high intensity interval training), vagyis magas intenzitású szakaszos edzés) keresőszóval számtalan edzést találsz a negyedórástól kezdve akár az egészen extrém egy órán tartóig.

Mivel az intenzív mozgás híve vagy, nagyon fontos, hogy megfelelő sportmelltartóban eddz, amely bizonyítottan védi a megnyúlástól a szöveteket, szalagokat és az izmokat. A sportmelltartók nemcsak a függőleges irányú mozgást szabályozzák, mint hagyományos társaik, ezért 74%-kal is csökkenthetik a mellek sport közbeni mozgását.

A sport szótól kiráz a hideg

Úgy akarsz sportolni, hogy az ne tűnjön sportnak. Nem egyszerű, de valójában nem is annyira nehéz! Ha szereted a zenét és a táncot, ott vannak például a kangoo edzések vagy a zumba, de a táncnak számtalan vállfaja létezik, amelyek során nem annyira tűnik feladatnak a sport. Ezeket a legtöbb tánciskolában megtalálod: hastánc fitnesz, bokwa, cardiobalett, dzsessz-tánc, de akár klasszikus balettre is járhatsz, sok helyen vannak kezdő, felnőtt kurzusok, ahogy modern táncból is. A rúdtánc fitnesz is kedvedre lehet, de vigyázz, ez egy iszonyatosan kemény edzésforma! De ott a tenisz vagy a squash is, ami játékosan mozgat át. Inkább otthon szeretnél úgy edzeni, hogy az ne edzésnek tűnjön? Ha van egy kis trambulinod, rengeteg mókás, de ugyanakkor nagyon hatékony edzést találsz rá a neten. Egyébként csoportos edzéseket is tartanak néhány helyen, ezeket jumpingfit vagy trambulin edzés néven keresd. Tökéletes választás, ha ízületkímélő sportot akarsz, amely azért rendesen meg is dolgoztat.

A csinos sportruházatot neked találták ki, hiszen kell valami extra erő, ami motivál. Mi segíthetne többet, mint ha szívesen viseled az edzőruhádat? Az F&F kínálatában mutatós szetteket találsz, amelyek nemcsak kényelmesek, de öröm is őket viselni.