Možeš li dobiti 5/5 u kvizu o razvoju djece?

Svi smo jednom bili djeca...provjeri koliko znaš o svom razvoju.
Napomena: motorički i funkcionalni razvoj djece u osnovi je jednak kod sve djece, ali se ne razvija istim tempom. U ovom kvizu točni odgovori su oni, za koje struka kaže da vrijede kod većine djece.
START
U kojoj godini dijete dostiže 50% visine koju će imati u odrasloj dobi?
Koordinaciju na neki način razvijamo tijekom cijeloga života, ali postoji najbolji period u životu za ciljani razvoj koordinacije. Koji je to period?
Jedan od najčešćih standardnih testova za provjeru koordinacije kod djece i odraslih osoba, a koji koristimo i u Krav Maga treningu je?
Opskrba tkiva krvlju kod djece dvaput je veća nego u odraslih, i to prije svega zbog veće frekvencije srčanih kontrakcija. Srce djeteta radi puno brže u odnosu na starije, a sama veličina srca djeteta školske dobi u odnosu na odrasle je?
U današnje vrijeme većina stručnjaka se slaže da djeca nemaju dobro razvijenu finu motoriku šake. Jedan od testova za finu motoriku šake radimo na način da stavimo dlan sa ispruženim prstima na ravnu podlogu i podižemo jedan po jedan prst dok drugi prsti ostaju čvrsto na podlozi. Koje prste je nateže odvojiti od podloge?
You got {number correct}/{number of questions} correct answers
Hmmm...pokušaj još jednom
You got {number correct}/{number of questions} correct answers
Wooohooo